Què és el sistema Infoport en una interpretació simultània?
  • 30 Març 2023

Què és el sistema Infoport en una interpretació simultània?

Avui us explicarem en què consisteix el sistema Infoport, com funciona i quan s’utilitza.
Què és Infoport?
En realitat, el sistema Infoport és un sistema portàtil de visites guiades (Tour Guide System) tot i que a casa nostra també se’l coneix com a Infoport.
Aquest sistema d’àudio sense fils s’utilitza per a esdeveniments on cal fer una interpretació simultània per a grups reduïts, fins a 40 persones com a màxim, tot i que el més recomanable seria fer-ho per a un ventall d’entre 20 i 30 persones.
L’equip consta d’una maleta de càrrega, un micròfon i de 20 o 30 receptors (auriculars).
Disposa de diversos canals que permeten escoltar diferents idiomes. És lleuger i fàcil de fer servir i no necessita una cabina d'interpretació.
Aquest sistema també se’l coneix com a Maleta Infoport.
Com es fa la tasca d’interpretació simultània amb el sistema Infoport?
En un servei d’interpretació simultània amb sistema Infoport es pot escoltar la traducció de l’orador fent ús del receptors que es proporcionen a l’entrada i al començament de la xerrada.
L’intèrpret se sol posar en una banda de la sala, fora de la vista principal dels oradors i farà la traducció en veu baixa, suficient perquè els oients rebin la traducció pels auriculars.
Per norma general, només es donen aquests auriculars als assistents que ho demanen perquè no entenen prou bé l’idioma de les persones que fan la xerrada.
Mentre els conferenciants van parlant, el o la intèrpret va traduint a través del micròfon del sistema Infoport i el públic escolta la traducció mitjançant els receptors o auriculars.
Easy Translations treballa amb traductors i intèrprets altament qualificats i amb experiència demostrada.
Quants canals i idiomes es fan servir en un servei d’interpretació simultània amb sistema Infoport?
Com que aquest sistema es fa servir en grups reduïts, no hi ha prou infraestructura per afegir diversos idiomes a la vegada.
Ara bé, ja que aquests auriculars disposen de diferents canals d’àudio es pot seleccionar el canal desitjat per a un idioma específic, tenint en compte que potser s’haurà de canviar d’intèrpret cada vegada que es canviï d’idioma.
En quina mena d’esdeveniments es pot contractar el servei d’Infoport per a una interpretació simultània?
El sistema Infoport és una excel·lent solució per a visites guiades amb desplaçament (per exemple en visites a l'aire lliure, fires o visites a fàbriques). La seva excel·lent qualitat de so fa que sigui un sistema adequat fins i tot per a entorns sorollosos.
També es fa servir en cursos, seminaris, tallers, xerrades, ponències o reunions de negocis amb un nombre reduït de persones i en aquells espais petits o inadequats on no es puguin instal·lar cabines.
El nombre de receptors habitual d’un equip portàtil està limitat a 20, que és el nombre de receptors que conté una maleta. No obstant això, en alguns casos es poden sincronitzar diverses maletes per donar cobertura a un nombre més gran de persones, tot i que, com hem dir abans, no s’aconsella per a més de 40 assistents.
Per grans espais o audiències nombroses, el sistema Infoport no és la solució més idònia. En aquests casos és més aconsellable instal·lar un equip d'interpretació d’infrarojos amb cabina.
Avantatges i inconvenients del sistema Infoport
L'ús d'equips Infoport té avantatges importants, com per exemple que són lleugers, fàcils de fer servir (normalment no cal la contractació de servei tècnic) i també de transportar.
Com que no necessita instal·lació ni personal tècnic resulta una solució molt econòmica.
Per contra, els inconvenients principals d'utilitzar un Infoport poden ser la limitació del nombre de receptors, la limitació de l'abast (uns 100 metres a l'aire lliure) i la durada de la bateria.
Easy Translations és una empresa especialitzada en serveis de traducció i interpretació.
Si esteu planificant un esdeveniment i us cal el servei d’interpretació, a Easy Translations us assessorem sense compromís i us recomanem la solució que més s'adapti al format del vostre esdeveniment.